Cutler Gold - Edzőterem teszt
2016. május 11. írta: FitLife

Cutler Gold - Edzőterem teszt

cutlerkep.jpg

Rengeteg konditerem van jelenleg Budapesten, ez vitathatatlan. Mindenki megtalálhatja a maga stílusának és igényének valót. A következő sorokban az egyik legismertebb teremről ejtenék néhány szót, amely nem más, mint a Cutler Gold.

Lassan két éve a főváros legimpozánsabb és legfelszereltebb termei közt tartják számon. Véleményem szerint teljes joggal. Akik voltak itt, már tudják miért, akik pedig nem, na, nekik kötelező megnézni! Nagyon sokan jönnek fel vidéki településekről csak azért, hogy elmondhassák maguknak (és persze minden Facebook ismerősüknek egy becheckolással) hogy edzettek az ország egyik leghíresebb termében. Maga a terem fantasztikus. Röviden ennyi, be is fejezhetném róla az írást, de azért kifejtem kicsit bővebben.

Megközelítés 

A Lurdy házban található, a földszinten, van bejárat az utcáról és belülről a vásárlótérből is. Tömegközlekedéses megközelítés szempontjából elég pocsék helyen van, persze, ilyenkor az emberek többsége csak legyint, hogy akik oda járnak úgy is kocsival mennek (külön jó pont az ingyen parkoló a termet használóknak) és ebben részben igazuk is van, de vannak jó páran, akik a metrótól való séta közben bőven át tudják gondolni, hogy pontosan mit és hogyan fognak aznap edzeni. (edzés utáni séta alkalmával pedig van idejük a másnapi étrendet fejben összeállítani, amennyiben ezt nem tették volna meg előre)

Amikor belépsz.. 

Belépve a főbejáraton egyből feltűnik az egyedi stílus és design, amit Toldi Zsuzsi és Csuhai János elképzelései alapján készítettek el. Fantasztikus! Belépsz, körbenézel és olyan érzés fog el, hogy még nagyobb kedvet kapsz az edzéshez! Még át sem öltöztél, be sem melegítettél, de már a fejedben ordibálod, hogy: „Háború!” Meggyőződésem, hogy ez is volt a céljuk, plusz motivációt és energiát sugárzó kialakítás és bátran kijelenthetem, hogy ez sikerült! (egy kis segítség: ha az edzés előtti kiegészítők nem a várt ütemben fogynának, annak minden bizonnyal ez az oka) Zsuzsi, János, amikor szögre akasztjátok a barnítót, nyugodtan alapíthattok egy belsőépítész céget.

A terem

Több teremből áll a létesítmény. A funkcionális terem 140 négyzetméteren a CrossFit, TRX és hasonló foglalkozásoknak ad helyet, az aerobic terem már 200 négyzetméter, a csoportos órákon szép számmal is szoktak lenni, a Kangootól a zsírégetőig és más ilyen perverz dolgokon át van itt kérem minden. Az öltözőkbe belépve az igényesség továbbra is megmarad, figyeltek minden részletre. Több mint 200 szekrény van, hátul igényes wc-vel és zuhanyzóval, ahol folyamatos a meleg víz, még hátrébb pedig a szauna található, merülő medencével, pihenő ágyakkal és zuhanyzókkal.

41-masolat.jpg

43-masolat.jpg 

 

 

 

 

Most jön a lényeg, amiért elmennek ide az emberek, maga a terem. Nagyon jól felszerelt, hatalmas gépparkkal rendelkezik, amelyek minden igényt kielégítenek. Sok közülük ízületkímélő, mely az olyan rommá sérülteknek, mint én, kifejezetten jó. Persze, helyettünk nem edzenek le, ugyan úgy meg kell szenvedni minden edzésen, hiszen szét kell kínozni azokat az izmokat. Egy leválasztott részen kaptak helyet a kardió gépek, van itt mindenféle és mindenből sok, szóval nem kell aggódni, hogy edzés előtt nem tudunk, mondjuk bringázni. Nem kéne legalábbis, de fogunk. Talán a legnagyobb (egyetlen?) negatívumot itt tudom és kell megemlítenem, a szervizelés lassúsága. Hetekig nézhetjük “ez a gép jelenleg nem működik” és ezen mondat szinonimáit. Külföldi cég szereli a gépeket, nyilván ez okoz némi logisztikai problémát, de baromi bosszantó tud lenni, ha emiatt nem találunk az igényeinknek megfelelő kardió gépet.

Hasonló eset történt velem a múltkor, az ember készül az edzés előtti kardióra és 2 működő bicikliből mind foglalt, akkor újratervezés és lépcsőzzünk. Igen ám, de a közel 20! lépcsőző fele foglalt volt, amivel nem is lenne gond, ha a másik fele működne. Így kénytelen voltam kipróbálni egy futurisztikus Octane gépet. Ami egyébként tetszett, szóval, aki akar edzeni, az fog is tudni.

Tovább haladva egy innen nyíló külön teremben kaptak helyet a has gépek, ahol találhatunk további kézi súlyzókat és padokat. A fő helyiségben a középpontban kaptak helyet a kézi súlyzók végig tükörrel, a padlón gumiborítással és a falon néhány motiváló testépítővel. Nekem ez a rész nagyon tetszik. ⇓

cutler.jpg

A gépek elrendezése nagyon logikus, izomcsoportok szerint vannak elhelyezve. A legjobb márkák közül néhányat említve; Panatta, Hoist, Hammer, Nautilus megtalálhatóak.

A társaság

Sok konditeremben felmerül kérdésként a vendégek szocializálódási szintje. A Cutlerről is kérdezték már tőlem, hogy (illetve jelentették ki) hogy sznobok gyűjtőhelye. Több esetben maximum 2 napijegyet vásárolt emberek magabiztos véleménye volt ez, illetve az edzésre magukat nehezen rászánó személyek számukra ez lelki megnyugvást okozó kijelentése. Teljesen vegyes az összetétel, a többség köszön, amikor az öltözőbe belép, nagyon sokan vissza is rakják a helyükre a súlyokat és néhányan még törölközőt is használnak a gépeken. (bár ez a több ponton kihelyezett fertőtlenítő és papírtörlő miatt elnézhető) Persze van, aki a papucsban nem szabad edzeni matricák ellenére bejön papucsban, de ez elenyésző. Vannak, akik nem képesek visszatenni a használt súlyokat a helyükre. Viszont ilyenek mindenhol vannak, itt nagyobb területen jobban eloszlanak, meg amúgy is, kit érdekel? Edzeni megyek le, magam miatt, nem azért, hogy nézzem, ki mit csinál. Ahogy elkezdem a kardiót zene a fülbe és majd csak nyújtásnál veszem ki.

Mikor is kell menni, ha el akarjuk kerülni a tömeget? Ezt a kérdést is többször hallottam már. Íme, egy statisztika:

 cutler_nyitva.jpg

 forrás:google.hu

Minden más

A nyitva tartás kiváló, hiszen 0-24, ünnepnapokon is nyitva vannak, egyedül karácsonykor és szilveszterkor volt rövidített nyitva tartás, de ez normális. A tisztaságra nem lehet panasz, folyamatosan odafigyelnek rá. A zene. Na, igen, ezt is lehetne negatívumként emlegetni, de elég szubjektív kinek mi tetszik. Ráadásul a zenéért nem ők felelnek, tehát hiába is kérünk valamit, amiben benne van a nézése, meg a járása, a csípőjének a ringása, a FitRadio szolgáltatja a zenét, amibe nem tudnak beleszólni. A néhány hónapja bevezetett beléptető rendszernek köszönhetően már nem kell a pultosokhoz rohangálni edzés előtt és után, kivéve, ha napijegyet vásárolunk. Mindenki maga választhat szekrényt! Ott bent, helyben, így elkerülhető, ami volt, hogy ha egymás mellé adták a kulcsokat sorra, akkor az öltöző egyik fele üres volt, a másikban meg nem lehetett rendesen öltözni.

Említést tennék a Cutler – Scitec kapcsolatról, melynek köszönhetően egy Ben Pakulskival vagy Cedrick Mcmillannal simán összefuthatunk, de volt itt már Shawn Rhoden és sokak nagy kedvence, Kai Greene is, valamint Larissa Reise. Ha már itt tartunk, van egy plusz energiája a helynek, mely ide kapcsolódik; a magyar testépítés krémje itt tartja és végzi edzéseit. Nem akarok felsorolni mindenkit, de számomra hatalmas motivációt ad mondjuk egy gyakorlat utolsó néhány ismétléséhez, ahogy látom, hogy Tóth Dani ugyan úgy erőlködik egy-egy gyakorlatnál, ahogy mi földi halandók. (persze, pár kilóval többel csinálja) Vagy amikor Vörös Zoli és Nagy Huni egymást felspannolva vállból nyomnak, de akár említhetném, ahogy Kathi Béla körbejárja a termet és elfog a „nem vagyok buzi” érzés és belenyomsz még kettőt a súlyba. Az összes edző készséges és segítőkész, valamint ha edzés közben résen vagyunk, a legnagyobbaktól leshetünk el fortélyokat.

A terem a nyitástól folyamatos fejlődésen ment keresztül, a kezdeti 2000 négyzetméterből, mára több mint 3000 lett. Magas színvonalat képvisel, mely az árain mérsékelten látszik meg. 13 ezerért női, 15 ezerért férfi, 12 ezerért diák és nyugdíjas korlátlan fitnesz bérletet kapni, 1600 a napijegy és ezekben benne van a szauna használata. Komoly kiegészítő hálózat épült köré, a bejárat mellett két sportruházati üzlet is nyílt, néhány üzlettel arrébb a Full Life Shop bolt, melyben a bérleteseknek 10% kedvezmény, ahogy a pár száz méterre található Fitt marketben is van bérletes kedvezmény néhány termékre. Az emeleten a Bőségtál étteremben Cutler menüt hoztak létre, 13-20 dekás csirkemellekkel és vegyes körettel. Összességében elmondható, hogy egy nagyszerű, igényes és szép termet hoztak létre, hiába romlik el egyszerre több gép is, találhatunk valami mást, amivel helyettesíthetjük, mert hatalmas gépparkkal rendelkeznek. Egy olyan hely lett, ahova az ember szívesen megy le mindig edzeni és legkésőbb a bejáratnál biztosan megjön a kedvünk egy tartalmas edzéshez.

 

 

A képek: cutlergold.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fitlife.blog.hu/api/trackback/id/tr868699950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása