A paintball, mint sport?
2016. május 19. írta: FitLife

A paintball, mint sport?

paintball4.jpg

A FitLife mindenféle sporttal foglalkozik, céljaink között szerepel minél több mozgásforma bemutatása és megszerettetése. A technikai sportok háttérbe szorulnak és reflektorfénybe kerülnek azok, ahol te magad vagy az eszköz is. Ahol ki kell adnod magadból mindent, hogy a tested levegőért kiáltson. Viszont van valami, amire eddig biztos nem gondoltál sportként. Nem, nem a múlt heti Facebookos beerpong ajánlásra gondolok, hanem a paintballra. Eddig az emberek többségében úgy élt ez a játék, mint valami jó szórakozási forma, ahova évente 1-2 alkalommal ellátogattál a haverokkal. Belegondoltál, hogy ez mennyivel is többről szól? Ami nekünk csak szórakozás, az másnak kő kemény sport, edzésekkel, taktikákkal, rengeteg gyakorlással.

Igenis, sport! Nyugodtan nevezhetjük annak, aki már volt tudja, miért mondom, nagyon komoly állóképességet igényel (most nem a sarokban elbujkáló vagy állandóan a háttérben mozgó kislány lelkű macsókra gondolok) az a 2-3-4 óra, ha rendesen odateszed magad és mész. Mert ugye tudjuk, olvashattuk itt is már sokszor: Mindig csak előre!

paintball.jpg

Tudtad, hogy a paintball sport?

"Biztosan sokan paintballoztatok már, de röviden leírom, hogy miről szól ez a sport. A paintball során a játékosok, gázmeghajtású festéklövő eszközökkel, vagyis markerekkel próbálják eltalálni az ellenfél csapat játékosait. 1981. június 27-én New Hempshire-ben játszották az első játékot azóta a paintball sporttá fejlődött, több ága is van. A woodsball vagy recball típusú paintball erdőben, elhagyatott épületekben zajlik. A paintballnak van egy jóval izgalmasabb változata, az airball. Az airballt felfújható fedezékek között játsszák, külön tervek alapján építik fel a versenyenként egyedi pályákat. A meccsek menete a következő: a játékosok felsorakoznak a két kiindulási pontnál (bázis) és hozzáérintik ehhez a markerük csövét. Dudaszóra elkezdődik a játék. A csapatok próbálnak minél jobb pozíciót elfoglalni a pályán, illetve az ellenfelüket megakadályozni ebben és lelőni őket. Egy csapat akkor ér el pontot, ha megérinti az ellenfél kiindulási pontját. Egy mérkőzés 4 vagy 5 pont különbségig vagy 10 perc tiszta játékidő leteltéig tart. Ilyen egy hamisítatlan paintball verseny:

 

 

A paintball edzéseket a paintballosok bemelegítéssel indítják, ezt követi az állóképességet növelő rész. Az ezt követő képességfejlesztés során gyakorolják a játék során leggyakrabban használt mozdulatokat: a futvalövést, a csúszást, és a snap shooting-ot. Ezután szituációs feladatok következnek, majd jön a játék, utána pedig a nyújtás. Persze a felkészülésből nem maradhat ki a felszerelés szakszerű karbantartása, a taktika, a csapatmunka és a kommunikáció sem. A paintball edzésekről bővebben a linkre kattintva olvashatsz. Többek közt ilyen gyakorlatokat végeznek a paintballosok:

 

 

Hazánkban is egyre többen választják a paintballt nemcsak baráti időtöltésként, hanem sportként is. A paintball sportág iránt érdeklődőknek alapította Paintball Akadémiát Ludas Viktor. Azokat a trükköket, rutint, amelyet több mint 10 év nemzetközi paintballozás során szerzett, adja át az edzéseken a játékosoknak. A Paintball Akadémián edző csapatok évről évre nemzetközi paintball versenyeken is szép eredményeket érnek el. Persze nem mindenkinek a versenyzés a célja vannak, akik csak a mozgás és a paintballozás öröméért választják a paintballt. A Paintball Akadémiánál nem ritkák a legénybúcsúk, céges bulik, egyszóval igyekeznek a profi paintballt élményeken keresztül is megismertetni az emberekkel.

 paintball2.jpg

 paintball3.jpg

A Paintball Akadémia Budapesten egy egyedülálló paintballozási lehetőséget biztosít mindenkinek. Edzés, játék, csapatépítés baráti lövöldözés egy helyen! Érdekel a paintball? Legyél Te is igazi paintballos vagy csak gyertek le a haverokkal játszani! Nézz szét a Paintball Akadémia oldalán vagy írj az info@paintballakademia.hu címre vagy telefonálj a +36302622091-es számra.

Az első edzés csak 990 Ft, az árban benne van a teljes felszerelés és korlátlan ingyen lövedékhasználat a Paintball Akadémia edzőközpontjában. Cím: 1117 Hunyadi János út 162.”

paintball5.jpg

Remélem sokan kedvet kaptatok a paintballhoz! Ez is egy mozgás, ráadásul izgalmas is szóval, aki még nem kezdte el a mozgást, annak itt az ideje! Akár heti kétszer is lehet menni edzeni, aztán akiben ott van a Rambo vér, mehet nemzetközi versenyekre is! Ahogy olvasható a honlapon, mindenben segítenek a kezdőknek, legyen szó felszerelésről vagy csapatról, a fiúkra lehet számítani. Hajrá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitlife.blog.hu/api/trackback/id/tr818730030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása