Szteroid után mi lesz velünk? Before-after képek!
2016. július 26. írta: FitLife

Szteroid után mi lesz velünk? Before-after képek!

 arnoldschwarzenegger2.jpg

Szteroid, teljesítményfokozó. Ezek használata mindig is hatalmas felháborodást keltett, kelt a sajtóban és azon emberek körébe, akiktől ez távol áll. Tehát a többségben. Most a hazai sajtó a kajak-kenusoktól zeng, a külföldi pedig az oroszoktól, hogy ott állami szinten ment a cuccozás. Lance Armstrongot is mindenki csodálta, aztán ahogy kiderült róla, elvették minden díját és meghurcolták. Mint ismeretes ott sem egyénileg, hanem csapat szinten ment a szteroid, de a többieket miért nem beszélik ki? Őket miért nem állították pellengérre? Azt mondják, hogy megszégyenítette az egész sportágat. Szerintem ismerté tette és ikonikus figurává vált benne, többet használt, mint ártott a sportnak Armstrong. Minden sportágnak vannak emblematikus arcai, akik nem csak magukat, hanem azt a sportot is népszerűsítik. Ja, hogy róluk még nem derült ki az illegális teljesítményfokozás?

Ha nem akarod elolvasni a cikket itt egy videó: 

Elítélik azokat, akik lebuknak ezekkel, illetve ha le se buknak, de látszik rajtuk. Mert a testépítőkön látszik a legjobban. Ez azt jelenti, hogy csak ők használnak szteroidokat? Nem. Ne legyünk naivak. Manapság az élsport erről szól. Attól, hogy ők nem nagyobbak lesznek, hanem gyorsabbak és kitartóbbak csak annyi a különbség, hogy más szteroid (ez sem minden esetben igaz) kerül a szervezetükbe.

Jobbnak látom itt leszögezni, hogy nem vádolok senkit, nem mondom, hogy minden élsportoló kokszol. Biztos vannak kivételek. Ha megnézzük a Mr. Olympia színpadát, ott is találni olyat, aki nem használ semmilyen tiltott szert. Ja, nem, ott nincs ilyen!

Nem is szeretnék ebbe a témába jobban belemenni, mindössze néhány testépítőről hoztam képeket, aktív korukból, és ahogy most kinéznek. Persze, az is sokat számít testük romlásában, hogy felhagytak az olyan aktív sporttal, amit előtte végeztek, amikor akár napi kétszer is edzettek.

 

Mustafa Mohammad

1989-ben indult első nemzetközi versenyén, egészen 2006-ig volt aktív. Ez alatt több Mr. Olympian is indult, de kimagasló eredményeket nem tudott elérni pályafutása során (Mr. Olympia-n 10. hely a legjobb)

 mustafa-mohammad.jpg

Flex Wheeler

1985-ben indult első nagyobb versenyén, ahol rögtön az élen végzett. Utána nem volt megállás, nagyon szép karriert futott be, rengeteg dobogós helyezéssel, aztán 2003-ban befejezte. Sajnos Mr. Olympiát ő sem tudott nyerni, de többször is nagyon közel volt (2. hely)

 flex-wheeler-17-1024x792.jpg

Tom Prince

Nem volt túl hosszú karrier az övé, 1995-től 2002-ig mondható aktívnak, ez alatt egy Mr. Olympian sikerült indulnia, eredmény nélkül.

 tom-prince-bodybuilder.jpg

Paul Dilett

1991 és 2006 között indult rengeteg versenyen, de a Mr. Olympia színpadát neki sem sikerült meghódítani, a legjobb eredménye egy 4. hely volt. 

 paul_dilett.jpg

Christopher Cormier

1987-ben első nagy versenyén rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott, aztán 20 évvel később felhagyott az aktív testépítéssel. Számos versenyen indult, köztük 10 Mr. Olympián, de be kellett érni két 3. hellyel, mint legjobb eredmény.

 chris-cormier-22_sized.jpg

Bob Paris

1981 és 1991 közé tehető aktív versenyzői karrierje, ez alatt több Mr. Olympiai indulás, de egy 7. hely volt a legjobb, amire oda tudott érni.

 bobparis.jpg

Dorian Yates

A mezőny nagy öregje. 1985-től 12 éven át versenyzett, ez alatt 7 Mr. Olympian indult, melyből 6-ot meg is nyert, azon az egyen pedig, az elsőn, 2. helyezett volt. A csúcson hagyta abba.

 dorian_yates.jpg

Kevin Levrone

Azért hagytam a végére, mert nála más a helyzet egy kicsit. Visszatért! Aki még nem tudná, 13 év kihagyás után újra a csúcson szeretne lenni. 1991-ben kezdte a versenyzést, egészen 2003-ig volt aktív. Ez alatt 12 Mr.Olympian vett részt, de az első helyet nem sikerült megszereznie. Először a fent említett Dorian Yates, később Ronnie Coleman miatt, akik abban az időben a testépítés csúcsán voltak. 

 kevin_levrone-768x496.jpg

kevin-levrone-announces-he---s-competing-in-the-olympia-phil-heath-worried-af1.jpg

Íme most, 2016-ban:

fb_img_1469630390389.jpg

Látható milyen változásokon ment keresztül a testük a szteroidok miatt. Többen be is ismerték a nyilvánosság előtt a szerek használatát. Mikor aktívak voltak a teljesítményfokozókkal, lehet eszükbe sem jutottak a következmények, hogy mi lesz, ha felhagynak a sporttal és egy átlagos ember életét élik. Az egészségükről már közel sem tudunk ennyit, hogy szervezetükben milyen maradandó nyomai vannak a szteroidoknak. Mert kívülről látható, hogy semmilyen.

Búcsúzóul egy érdekes és őszinte videó Dorian Yatestől:

 

Készült az alábbi cikk alapján, ahonnan a képeket is felhasználtam: http://proteinfart.com/before-and-after-steroid-detransformations-these-guys-lost-it-all/3/

A bejegyzés trackback címe:

https://fitlife.blog.hu/api/trackback/id/tr288907484
süti beállítások módosítása