Hogyan lett +14kg izom Tom Hardyn a Warriorban?
2016. június 08. írta: FitLife

Hogyan lett +14kg izom Tom Hardyn a Warriorban?

 

530317tom-hardy-warrior.jpg

Tom Hardy. Hollywood, valamint nők millióinak az egyik kedvence most. Hogy miért? 

Mert egy macsó, egy igazi rosszfiú. Valljuk be mi férfiak is, egy jó képű, jó testű csávó! Szeretnénk olyanok lenni, mint ő? Ha nem is teljesen, de azért sokan kipróbálnánk azt az életet hosszabb-rövidebb időre. Viszont minket nem is ez érdekel most, hanem a teste, minden másra ott vannak a celeb hírek. Bár a testének se minden része, koncentráljunk csak az izmai és annak változásaira. Aki látta a Warrior című filmet, tudja, miről beszélek. Tommy Conlon szerepébe bújt, aki egy dezertált amerikai katona és az USA legnagyobb ketrecharcos versenyében szerepelt. Az előtte levő filmben, az Eredetben ugyan mellékszereplő volt, de eléggé látszik a különbség rajta. Hogy számban mekkora is ez a differencia? Közel 14 kg! Ennyi izmot több év alatt nem szednek fel rendszeresen konditerembe járó emberek, akik még az étkezésre is figyelnek.

tom_hardy_before_and_after_warrior_workout.png

A Men’s Healthnek nyilatkozott az edzője, Patrick Monroe, aminek a lényege az volt, hogy jobb óránként 10 fekvőtámaszt csinálni, mint egy nap egyszer 100at (nem, nem azért, mert egy nap 24 órából áll és akkor már 240, ami több mint a 100)

Itt arra gondolt, hogy a folyamatos ingerek, amiket a testednek adsz, jobban fejlődésre ösztönzik, mint egyszer egy nagy sokk. Ez már megint az, amiről sokat lehetett olvasni, hogy egy izmot egy héten egyszer, de keményen kell megedzeni vagy többször, de akkor visszafogottabban. Ebben nem kívánok állást foglalni, mindenki azt csinál, amit akar, ki kell tapasztalni kinek mi a jó, de ez mindennel így van ebben a sportban. Amelyik gyakorlat/edzésterv az egyiknek bevált a másiknak lehet egyáltalán nem fog, amelyik edzés előtti pörgetős cucc valakinek működik, a másiknál lehet nem fog. Hardynak ezek szerint ez bejött.

Visszatérve a cikkhez, napi 4 edzést végeztetett a macsó emberünkkel, valamint 2 órát küzdősportoztak, amiben volt muay thai és jiu jitsu.

Fekvőtámasz

Igen, sima karhajlítás. Az első körben vállszélességű, aztán, ahogy a képen is látszik, gyémánt alakzatban tartotta a kezét Tom, a harmadikban pedig vállnál szélesebben.

 press-upshardy.gif

 

Fej fölé emelés

Váll szélességű terpesz, 8kg-os kézi súlyzó mind a két kézbe, karok leengedve test mellett. Ez a kiinduló pozíció, innen fej fölé kell emelni, 180fokos mozdulat mind a két kézzel. Az edző erre azt mondta, mintha hó angyalt csinálnánk. Nehezítésnek az a javaslat, hogy emeljünk a súlyon, (ki gondolta volna?!) illetve álljunk egy lábon. Na, az már vagány!
shoulderflies2_resized.jpg

Tolódzkodás

Ezt a gyakorlatot szerintem mindenki ismeri. Annyi eltérés van, hogy nem a hagyományos tolódzkodás, hanem a láb a padon féle. Így:bench-dips-1.gif

Hídtartás

Erre szó szerint azt mondta az edző „This one is a monster” Hogy mitől ez a szörny? Az a fokozat, ahogy Tom csinálja a képen nem a kezdés, hanem már a durvább szint. Ezt az edző nem is ajánlja bárkinek, mert sérülés veszélyes. Ha már így csináljátok, az jobban erősíti a nyakat és rugalmasságot ad a testnek.

bridgehardy.gif

Az alap állapot, ahogy kezdeni kell az viszont ez:
3d288-hamstrings-buttocks-bridge.gif

Ezeket a gyakorlatokat ajánlotta az edző, illetve az utolsónak leírta a lépéseit, hogyan jutunk el addig az állapotig, hogy a fejünkön tartsuk magunkat. Ezt szándékosan nem fordítottam le, egyedül ne csinálja senki! Balesetveszélyes! 

Hogyan is áll össze az edzés? Köredzés formájában alkalmazták ezeket a gyakorlatokat, az előbb leírt sorrendben kezdésnek 10 ismétlés egymás után mind a négy gyakorlatból, aztán 7, 5 és 3. Ez így egy kör, ők elvileg 3 kört csináltak, de mi persze ettől edzettségi állapottól függően eltérhetünk.

Ne feledjük, hogy rajtunk nem fog ekkora változást hozni ez az edzés. Biztos több részletet elhallgattak, már csak abból is gondolom, hogy láttam edzés videót, amiben a filmre készültek és ott voltak felhúzások, guggolások is, szóval ez csak egy része az edzésének. Valamint Tomnak nem volt más dolga, csak az edzés és 2-3 óránként minőségi ételt raktak elé, erre se kellett figyelnie. Kipróbálni nem rossz persze, de hatalmas fejlődést ne várjunk tőle.

Hajrá! Jó edzést és jó filmezést! Ha érdekel egy rövid videó, ahogy készültek, itt megnézheted:

 

Ne feledd, a FitLife jelen van Facebookon és itt a blogon is!

Ha tetszett és nyomsz egy Like gombot, esetleg meg is osztod, azt köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitlife.blog.hu/api/trackback/id/tr718746622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása